Om sidan

Välkommen till elscooter.se – en sida som guidar dig som är intresserad av elscooters, även kallade elsparkcyklar. Här kan du hitta tips och idéer om var du kan köpa dem, hur mycket de kostar och annan matnyttig information inför ditt köp. För eldrivna fordon och eldrivna bilar är på stark frammarsch och det finns en hel del att välja på i det mindre formatet som elcyklar och elmopeder. Först ut var Segway men den var relativt för dyr för att det skulle bli var mans egendom. För något år sedan lanserades Hoverboard, en Segway utan styre och handtag. Det är främst en produkt för den som har bra balanssinne. Nu har det kommit en produkt som både är billigare och säkrare – elscootern.

Elscootern – både bekväm och säker

Sparkcyklar och kickboards har funnits länge, och försök har gjorts att förse dem med motor men batterierna har inte räckt till, och motorn har haft låg effekt. Nu har batteriutvecklingen nått dithän att batteriet kan ta ut upp till 2 000W i de största modellerna, vilket ger toppfarter över 60 km/h. Då är det inte längre fråga om en leksak för barn. Men visst finns det modeller för barn med motorer på 120W som inte ger högre fart än att det är möjligt att springa eller cykla bredvid. Där emellan finns det massor av modeller att välja bland, och ju större motor desto mer kostar det givetvis, men det är fortfarande ett billigt fordon.

Så mycket kostar en elscooter

De minsta modellerna, som främst är avsedda för barn, har en motor som ger 120W och en fart omkring 10 km/h. Priset för en sådan hamnar på 1000 kronor eller något över. De har en enkel konstruktion med massiva hjul av hård silicon eller gummi och ska inte köras av en tyngre förare. De dyra modellerna med stor motor kostar 10 000 kronor och uppåt. Motorn på 2 000W ger en toppfart på över 60 km/h. De finns med sadel så att du sitter bekvämt och kör. De här modellerna har luftfyllda gummihjul som ger ökad komfort och bra väghållning. Mellan dessa modeller finns det elscootrar i alla prisklasser.

Jämför och läs på

Står du i valet och kvalet var du ska köpa din elscooter så ta dig tiden att jämföra olika butiker vad gäller utbud, pris och prestanda. Oavsett om det gäller nätbutik eller en fysisk butik så kan det skilja sig ganska markant och det lönar sig att vara väl påläst innan du gör ditt val. På den här sidan har vi sammanställt en jämförelse av butiker, samt annan information som du kan ha nytta av när du funderar på att köpa elscooter.