Köpa billig elscooter

Du som går i tankar på att köpa en elscooter har en del att fundera över. Det är lätt att bestämma sig för att köpa en men sedan blir det svårare. Det finns många olika modeller att välja mellan och det finns många som säljer elscootrar. Därför behöver du sätta dig ner och fundera på vad din nya elscooter ska klara av.

Vad ska din elscooter användas till?

Om du inte har en aning om vad den ska användas till blir valet enkelt, det är bara att leta rätt på den billigaste elscootern på marknaden, men antagligen har du redan en idé om var och hur den ska användas. De stora modellerna, som har en räckvidd på 25 till 30 kilometer på en laddning, fungerar bra som fordon att pendla med om sträckan inte är för lång. Då är din elscooter ett alternativ till cykel och elcykel. Är det bara en leksak går det att göra avkall på många saker, som storlek och finesser, och fokusera på att köpa den som har en maxlast som klarar din vikt.

Vem ska köra?

Är det ett barn som just har börjat skolan som ska köra scootern kan du välja den enklaste modellen med remdrift och massiva hjul. En sådan elscooter har en motor på 120W och går som fortast i 10 km/h, vilket gör att du hinner springa bredvid och hjälpa till i början. Är det däremot en vuxen eller ett barn i tonåren kan du välja en scooter i storlek 1 000 till 1 500W. Den orkar upp i en fart på minst 35 km/h. En sådan maskin har luftfyllda hjul och kedjedrift. Har du inte alltför stora krav på hastighet kan du välja en mindre modell utan att göra alltför stort avkall på hastighet. Du spar någon eller några tusenlappar.

Hur fort ska den gå?

Är farten viktig för dig ska du välja någon av de större modellerna som har en motoreffekt på 1 500 till 2 000W. Med en sådan elscooter kan du köra i en hastighet av 60 km/h eller mer. Då är det inte längre fråga om att köpa en billig elscooter. Räkna med att betala runt 10 000 kronor.

Behövs en sadel?

Du åker bekvämt med en sadel på elscootern. Sadel finns till i stort sett alla modeller på marknaden. Det som är en fördel med att köpa en modell med sadel är att du har valmöjligheten att plocka bort sadeln om du vill stå och köra. En elscooter med sadel är några hundra kronor dyrare än samma modell utan sadel, men kan helt klart vara värt det.

Hur långt ska den gå på en laddning?

Räckvidden varierar mellan 20 km och 30 km på en laddning. På många av modellerna går det att minska effekten med hjälp av en knapp på styret och på det viset öka räckvidden. Här finns inga sätt att få ned priset, men räcker det med en räckvidd på 20 km kan du köpa vilken scooter som helst.